Schimmelnagel behandeling

schimmelnagel en kalknagel behandeling

Schimmelnagel behandeling

Schimmelnagels zijn verleden tijd dankzij de schimmelnagel behandeling van De Kalknagelkoning. Laat uw schimmelnagels behandelen met onze pijnloze PACT-behandeling (Photodynamische Antimicrobiële Therapie). Gedurende het gehele proces wordt u persoonlijk begeleid door één specialist en ontvangt u voortgangsrapportages met foto’s. Hierdoor is het resultaat van de schimmelnagel behandeling altijd transparant. Doorgaans zijn er 4 behandelingen nodig om van schimmelnagels af te komen.

 • Schimmelnagels behandelen met onze PACT-therapie
 • Geheel pijnloos
 • Gratis intakegesprek
 • Geen wachttijden
 • Slechts 4 behandelingen* nodig en zichtbaar effect na 3 behandelingen
 • Veilig voor kinderen vanaf 6 jaar, zwangere vrouwen en mensen met een fragiele gezondheid

*Bij een milde besmetting. Indien de nagel ernstig is besmet, zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Schimmelnagel behandelen met de PACT-therapie

Schimmelnagels zijn een hardnekkig probleem waar u normaal gesproken niet snel vanaf komt. Gelukkig is dat niet meer het geval dankzij de PACT-therapie van De Kalknagelkoning. Dankzij deze pijnloze en effectieve methode merkt u na 3 behandelingen al zichtbaar effect. Bovendien ben je, bij een milde besmetting, binnen 4 behandelingen van uw schimmelnagel af. Is de nagel ernstig besmet? Dan zijn er meerdere behandelingen nodig.

Tijdens de PACT-therapie zorgen we ervoor dat de schimmelnagel er optisch beter uitziet door de nagel te frezen. Daarnaast wordt de schimmel daadwerkelijk gedood en groeit er weer een gezonde nagel. Zo draagt u in de lente en zomer weer zorgeloos sandalen, slippers en open schoenen. De PACT-therapie kent geen bijwerkingen, is effectief en duurt gemiddeld 30 dagen. We gebruiken deze methode ook bij de behandeling van kalknagels.

Voordelen PACT-therapie

De PACT-therapie van De Kalknagelkoning kent vele voordelen:

 • Effectieve, snelle en pijnloze methode
 • Geen bijwerkingen
 • De schimmel wordt 100% gedood
 • Er komt een nieuwe, gezonde nagel terug
 • Na het behandeltraject kunt u weer zorgeloos open schoenen of slippers dragen!

Veel cliënten geven de voorkeur aan onze PACT-therapie boven de traditionele lasertherapie. Onze methode is namelijk ook veilig voor kinderen vanaf 6 jaar, zwangere vrouwen en mensen die een fragiele gezondheid hebben. Bovendien is de PACT-therapie volledig pijnloos, in tegenstelling tot het laseren van de nagels, wat vaak zeer pijnlijk is.

De ervaringen van onze klanten

De afgelopen jaren hebben we vele cliënten blij mogen maken met de behandeling van hun schimmelnagels.

Na vele producten te hebben gebruikt voor mijn schimmelnagel (en zonder enig resultaat) ben ik terechtgekomen bij De Kalknagelkoning. Na drie schimmelnagel behandelingen was het effect al zichtbaar. Binnen een maand kon ik weer zonder zorgen slippers dragen.

Mevr. B. M.

Ik heb mij 20 jaar lang vreselijk geschaamd voor mijn schimmelnagels. Gelukkig heb ik De Kalknagelkoning gevonden. Hij stelde een behandeling voor en legde duidelijk uit welke maatregelen ik moest treffen naast de behandeling. Nu nog wachten totdat het laatste stukje weg is en dan ben ik na 20 jaar eindelijk verlost van mijn schimmelnagel!

Anoniem

Als ik van de sauna terug kom dan wil ik mij altijd schoon voelen, helaas kijk ik dan naar de schimmelnagels en helaas voelt het dan niet zo dat ik mij helemaal schoon voel… Nu ik de Pact behandeling volg en ik een behandeling heb gehad voel ik mij wel schoon, immers zijn de nagels schoon aan het terug groeien.

Anoniem

Hoe gaat de PACT-behandeling in zijn werk?

Veel schimmelnagel behandelmethodes zijn gebaseerd op een behandeling met laser. De PACT-methode is dat niet. Deze innovatieve methode komt oorspronkelijk uit de tandartswereld en gebruiken we bij het doeltreffend behandelen van de teennagel. Geheel pijnloos én zonder bijwerkingen. We frezen de schimmelnagel daarna. Vervolgens plaatsen we een PACT-lamp op de nagel die ervoor zorgt dat de schimmel afsterft. De schimmelnagel behandeling bestaat uit vier fases:

Fase 1. Intake

Tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek controleren we de schimmelnagels. We verwerken de bevindingen van deze controle in een behandelplan en prijsopgave die u per e-mail ontvangt. Daarnaast leggen we uit wat de schimmelnagel behandeling inhoudt en vertellen we wat u van de behandeling kunt verwachten. Ook maken we alvast foto’s van de nagels, zodat u (indien u de behandeling wilt ondergaan) een duidelijk beeld hebt van de nagel voor en na de PACT-therapie.

Tijdens het intakegesprek is er voldoende tijd om al u vragen te stellen.

Fase 2. Voortraject

Voordat we beginnen met de schimmelnagel behandeling, is het belangrijk dat we vaststellen dat het inderdaad om een schimmelnagel gaat en niet om een hoornnagel of psoriasisnagel. Bij twijfel sturen we daarom een stukje van uw nagel naar het laboratorium, waar de nagel uitgebreid wordt geïnspecteerd. Wanneer we zeker weten dat het om een schimmelnagel gaat, starten we het behandeltraject.

Fase 3. Behandeling

De specialist van De Kalknagelkoning stelt samen met u een behandelschema op van vier behandelingen. De eerste drie behandelingen voeren we uit in de eerste tien dagen van het behandeltraject. De vierde behandeling vindt plaats na 3 weken. Tussendoor maakt de specialist foto’s van uw nagels, zodat we de voortgang kunnen monitoren en het verloop van het proces duidelijk te zien is.

Fase 4. Nazorg

Nadat de schimmel volledig is verdwenen en de nagel volledig is hersteld, is het noodzakelijk om enkele preventiemaatregelen te treffen. Hiermee voorkomt u dat de schimmel terugkomt.

Zo blijft het noodzakelijk om uw gedragen schoenen dagelijks te reinigen. Na het zwemmen dient u uw voeten te ontsmetten met een antiseptische spray. Daarnaast moet u uw nagelknippers uitkoken en gebruikmaken van zuurstof doorlatende nagellak. Bij De Kalknagelkoning hebt u bovendien de mogelijkheid om 1 keer per jaar gratis lang te komen voor een controle.

Kosten schimmelnagel behandeling

De prijs van een schimmelnagel behandeling begint bij € 21,80 per behandeling van 1 schimmelnagel. Dit is inclusief btw én het schoonfrezen van de nagels. Wilt u meer dan 10 nagels laten behandelen? Dan stellen we tijdens het intakegesprek een speciale prijs voor u op. Voor een volledig overzicht van onze prijzen kunt u terecht op onze prijslijst.

Over De Kalknagelkoning

De Kalknagelkoning is trots op zijn methodiek. Jaarlijks mogen we honderden mensen blij maken met onze innovatieve schimmelnagel behandeling. Met trots kunnen we zeggen dat we een van de weinige specialisten in Nederland zijn die zich uitsluitend focust op het behandelen van kalk- en schimmelnagels. Hierdoor breiden we onze jarenlange expertise en kennis op dit gebied constant uit. En dat ziet u terug in de resultaten!

Plan een gratis intakegesprek in

Heeft u interesse in een schimmelnagel behandeling met de PACT-methode van De Kalknagelkoning? Neem dan gerust contact met ons op via 06 4021 2280 of 010 3216036. Of stuur een mail naar peter@dknk.nl Ook kunt u direct een gratis intakegesprek aanvragen.

Veelgestelde vragen schimmelnagels

Hoe ontstaan schimmelnagels?

Iedereen heeft schimmels op de huid en onder de nagelranden. Dringt de schimmel de huid of nagel binnen en breidt hij zich uit? Dan ontstaat er een infectie. De kans op infectie wordt groter bij vocht en warmte. Hierbij krijgen schimmels de kans om zich te nestelen in de huid en nagels. Ook nagels die beschadigd zijn, raken makkelijk geïnfecteerd. Beschadiging van de nagels ontstaat bijvoorbeeld door te sporten of door het dragen van knellende schoenen.

Wie heeft een grotere kans op schimmelnagels?

Schimmelnagels zijn niet erfelijk. Wel is de een gevoeliger voor een schimmelinfectie dan de ander. Bekend is dat mannen een verhoogd risico hebben op een schimmelnagel in vergelijking tot vrouwen. Dit komt omdat de huid van een man doorgaans vochtiger is dan die van een vrouw. Ook is er een aantal risicogroepen die een grotere kans hebben op het oplopen van een schimmelinfectie van de nagel:

 • Sporters
 • Rokers
 • Mensen met een verminderde weerstand, bijvoorbeeld door chemotherapie
 • Mensen met diabetes
 • Mensen met hart- en vaatziektes
 • Mensen met psoriasis

Zijn schimmelnagels besmettelijk?

Ja, schimmels die schimmelnagels veroorzaken zijn besmettelijk. Dit houdt in dat u de schimmels kunt krijgen via huidschilfertjes van andere mensen of dieren met een schimmelinfectie. Of de schimmel daadwerkelijk een infectie veroorzaakt, is onder andere afhankelijk van uw weerstand.

Wat is het verschil tussen kalknagels en schimmelnagels?

Veel mensen denken dat een schimmelnagel hetzelfde is als een kalknagel. Toch zit er een verschil tussen de twee aandoeningen.

Een kalknagel verschijnt vaker bij mensen die ouder zijn. Dit komt omdat ouderen vaak een slechtere doorbloeding hebben en niet altijd de juiste zorgmaatregelen kunnen treffen. Ook zijn de neveneffecten bij een kalknagel anders dan bij een schimmelnagel: de nagel wordt iets dikker, maar er is geen sprake van schimmel op de huid en om de nagel, wat wel het geval is bij schimmelnagels.

Een schimmelnagel krijgt u door een schimmel die u oploopt. Denk hierbij aan zwemmerseczeem. Deze schimmel ontstaat tussen de tenen wanneer u uw voeten niet goed afdroogt of wanneer u overmatig transpireert. De schimmel breidt zich uit naar de nagel, waardoor u een schimmelnagel krijgt.