PACT-Therapie

schimmelnagel en kalknagel behandeling

PACT-Therapie

Heeft u last van kalk- of schimmelnagels? Kies dan voor de PACT® Therapie bij De Kalknagelkoning, de kalknagelbehandeling die écht werkt. De PACT® schimmelnagel therapie is een speciale behandelingsmethode voor het pijnloos en effectief behandelen van kalk- en schimmelnagels. Gedurende het gehele proces wordt u begeleid door één specialist en ontvangt u voortgangsrapportages met foto’s.

Hierdoor is het resultaat van de behandeling altijd transparant. Laat u nu behandelen, zodat u de aankomende lente of zomer weer onbezorgd slippers, sandalen en open schoenen kunt dragen:

 • Effectieve behandeling van kalk- en schimmelnagels
 • 100% schimmeldodend
 • PACT-Therapie is dé behandeling die werkt
 • Gratis intakegesprek
 • Geen wachttijden
 • In 4 behandelingen* van uw kalk- en schimmelnagels af en zichtbaar effect vanaf 3 behandelingen
 • Veilig voor kinderen vanaf 6 jaar, zwangere vrouwen en mensen met een fragiele gezondheid
 • 5 dagen in de week geopend

*Bij een milde besmetting. Indien de nagel ernstig besmet is, zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Wilt u weten wat de PACT-Therapie kan betekenen voor uw kalk- of schimmelnagels? Maak dan direct een afspraak!

Wat is PACT-Therapie?

De PACT® (Photodynamische Antimicrobiële Therapie) is een speciale methode voor het behandelen van kalknagels en schimmelnagels. Deze Duitse behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandartswereld en wordt al langere tijd gebruikt bij het succesvol behandelen van teennagels. Met de PACT-therapie zijn we in staat om de schimmel nagenoeg volledig te doden. Geheel pijnloos en zonder bijwerkingen. De resultaten zijn ongekend!

Dankzij deze effectieve en pijnloze methode merkt u na 3 behandelingen al zichtbaar effect. Is er sprake van een milde besmetting? Dan bent u doorgaans binnen 4 behandelingen van uw kalk- of schimmelnagel af. Wanneer de nagel ernstig besmet is, zijn er vaak meerdere behandelingen nodig.

Website, foto PACT-lamp op voet
De Kalknagelkoning specialist - PACT Schimmelnagel Therapie header

Snel zichtbaar resultaat

Tijdens de PACT-Therapie behandeling doden we de schimmel op de huid en nagel, zodat er weer een gezonde nagel groeit. Daarnaast frezen we de kalknagel, waardoor hij er optisch direct beter uitziet. Hierdoor draagt u binnen de kortste keren weer zorgeloos sandalen, slippers en open schoenen.

Voordelen van de PACT-Therapie

De PACT-Therapie is een effectieve behandeling tegen kalknagels en schimmelnagels. De therapie kent geen bijwerkingen en duurt gemiddeld 30 dagen. Hieronder hebben we voordelen van de PACT-Therapie op een rijtje gezet:

 • Effectieve, snelle en pijnloze methode
 • Geen bijwerkingen
 • De schimmel wordt 100% gedood
 • Er groeit een nieuwe, gezonde nagel terug
 • Na het behandeltraject kunt u weer zorgeloos open schoenen dragen, zwemmen of een sauna bezoeken!

De PACT-Therapie versus lasertherapie

Veel mensen denken dat PACT-Therapie hetzelfde is als een traditionele lasertherapie. Dit is echter niet het geval. Een belangrijk verschil tussen PACT-Therapie en lasertherapie is dat onze methode ook veilig is voor kinderen vanaf 6 jaar, zwangere vrouwen en mensen met een fragiele gezondheid. Daarnaast is de PACT-Therapie volledig pijnloos. Dit in tegenstelling tot het laseren van de nagels, wat vaak erg pijnlijk is.

Biedt PACT-Therapie dé oplossing waar we al jaren op wachten? Ja, zegt De Kalknagelkoning! Kalk- en schimmelnagel (onychomycose) is doorgaans hardnekkig en vooral met een lokale aanpak vaak moeilijk te bestrijden. De PACT-Therapie is hierbij dé oplossing!

Hoe werkt de PACT-behandeling?

De behandeling bestaat uit vier fases:

Fase 1. Intake

Tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek controleren we uw nagels. We verwerken de bevindingen van deze controle in een behandelplan en prijsopgave die u per e-mail ontvangt. Daarnaast leggen we uit wat de PACT-therapie inhoudt en vertellen we wat u van de behandeling kunt verwachten. Ook maken we alvast foto’s van de nagels, zodat u (indien u de behandeling wilt ondergaan) een duidelijk beeld heeft van de nagel voor en na de PACT-therapie.

Tijdens het intakegesprek is er voldoende tijd om al uw vragen te stellen.

Fase 2. Voortraject

Voordat we beginnen met de schimmelnagel behandeling is het belangrijk dat we vaststellen dat het inderdaad om een schimmelnagel of kalknagel gaat. Niet alle verkleurde of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een hoornnagel, psoriasisnagel of een andere aandoening. Bij twijfel sturen we daarom een stukje van uw nagel naar een gespecialiseerd laboratorium, waar het uitgebreid wordt onderzocht. Wanneer we zeker weten dat het om een schimmelnagel gaat, starten we het behandeltraject. Indien het om een andere aandoening gaat, zal er in overleg een aansluitende behandeling plaatsvinden.

Fase 3. Behandeling

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de kalknagel gevijld en opgeruwd. Daarna brengen we een gel aan op de nagel met daarin de photosensitizer Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd (10 minuten) in de schimmelnagel. Na de inwerktijd plaatsen we een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel. Doordat de specifieke golflengte van dit licht wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singletzuurstof. Dit is >100 maal actiever dan radicale zuurstof en beschadigt de celwand van de schimmel. Dit duurt 10 minuten. Wanneer de celwand van een schimmel eenmaal stuk is, sterft de schimmel. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van circa 10 dagen drie keer uitgevoerd. De vierde behandeling vindt na een maand plaats.

Fase 4. Nazorg

Nadat de schimmelnagel volledig is verdwenen en de nagel volledig is hersteld, is het noodzakelijk om enkele preventiemaatregelen te treffen. Zo blijft het noodzakelijk om uw gedragen schoenen dagelijks te reinigen. Na het zwemmen dient u uw voeten te ontsmetten met een antiseptische spray. Daarnaast moet u uw nagelknippers uitkoken en gebruikmaken van zuurstofdoorlatende nagellak. Bij De Kalknagelkoning heeft u bovendien de mogelijkheid om 1 keer per jaar gratis langs te komen voor een controle.

Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is de PACT-Therapie voor de mens ongevaarlijk. Dit maakt de PACT-Therapie ook zeer geschikt voor kinderen, bij wie deze aandoening helaas steeds vaker voorkomt.

*In het gratis vrijblijvende intakegesprek wordt het aantal behandelingen bepaald. Bij een milde besmetting voldoen vier behandelingen. Bij een middelmatige of ernstige besmetting dient de behandeling daarna vijf maanden lang eenmaal in de maand herhaald te worden.

Nazorg

Als de schimmel is gedood, kan het nabehandelingstraject starten. Hierbij is het belangrijk dat er geen herinfectie plaatsvindt en er snel een nieuwe, gezonde nagel groeit. Om herinfectie te voorkomen, dient u plaatsen waar u een schimmelinfectie kunt opgelopen zo veel mogelijk te mijden of een aantal maatregelen te nemen. Volg ook de onderstaande tips:

 • Spoel uw voeten na het wassen goed af
 • Droog goed tussen uw tenen
 • Doe dagelijks schone sokken aan
 • Ontsmet de schoenen die u tijdens de schimmelinfectie draagt dagelijks met een schimmelwerende spray.
 • Het is aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmelproduct op de nagel te gebruiken om hem zoveel mogelijk te beschermen tegen een herinfectie. De schimmel heeft immers voldoende tijd gehad om zijn sporen achter te laten, waardoor de kans op herbesmetting reëel is.
 • Maak gebruik van ons product: De Kalknagelkoning #1, om de gezonde nagel te behouden en een nieuwe besmetting te voorkomen.

Om de uitgroei van een nieuwe, gezonde nagel te ondersteunen en te stimuleren, is het gebruik van een speciaal hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden. Als voetenspecialist adviseren we u hier graag bij. Neem gerust contact met ons op.

Voor de behandeling met PACT-Therapie

Voor de behandeling met PACT-therapie

Zes maanden na de behandeling met PACT-Therapie

Zes maanden na de behandeling met PACT-therapie

Om de kwaliteit van deze behandelingstherapie zeker te stellen, heb ik als voetenspecialist een speciale cursus gevolgd waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie als praktijk is aangeleerd. Dat kan er, indien u ‘therapietrouw’ bent, mede voor zorgen dat u weer gezonde en mooie teennagels krijgt.

Peter, De Kalknagelkoning

Hoe ontstaan schimmelnagels?

Een schimmelnagel, in de volksmond vaak een kalknagel genoemd, is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als de schimmel de nagels binnendringt en zich uitbreidt, ontstaat er onychomycose (de medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte vergroten de kans dat schimmels zich nestelen in nagels. Kalknagels zijn dan ook een veelvoorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Meer weten? Neem contact op

Heeft u interesse in de PACT-Therapie bij De Kalknagelkoning? Plan zelf de gratis intakegesprek aanvragen via onderstaande button. Dan krijg je meteen een overzicht met beschikbare tijden te zien.